Son olarak CHP Genel Merkezi, CHP’li 55 il başkanının, 4-5 Kasım’da Ankara düzenlenecek 38. Olağan Kurultay öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek deklarasyonu açıkladığını duyurdu.

Ancak 55 il başkanının sayısının aslında 32 olduğu anlaşıldı.

Üstelik destek açıklamasında yer aldığı ifade edilen 7 ilin (Adıyaman, Ağrı, Burdur, Çankırı, Erzincan, Sivas ve Siirt) il başkanlarının da kurultay delegesi dahi olmadığı belirtildi.

Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ da destek deklarasyonu için yaptığı paylaşımda, "Samsun için yazılanlar doğru değildir. 18 Kurultay delegemiz var ve imza veren olmamıştır." dedi.

Destek açıklamasını yalanlayan bir diğer isim de Kocaeli Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman oldu. CHP resmi hesabından yapılan paylaşımı alıntılayan Acurman, "Kıymetli il başkanlarımız kurultay delegelerini değil kendi özgür iradelerini temsilen bu fotoğrafa girmişlerdir. Bu fotoğrafta Kocaeli delegasyonu değil sayın il başkanımız Bülent Sarı bulunmaktadır. Genel merkezimizin resmi hesabından böyle bir paylaşım ise bence uygun olmamıştır" dedi.

Sosyal medyada yayılan ve 7 alevi derneğinin imzası bulunan bir açıklamada dün çok konuşulmuştu. Derneklerin kurultayda Kılıçdaroğlu'nu desteklediği iddia edilmişti. Ancak imzası bulunan dernekler birer birer bu açıklamayı yalanladı.

 

KAYNAK:haber7.com