Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında gözaltı kararı alınan 100 kişiyi yakalamak üzere düpmeye bastı. Ekipler önceden tespit ettikleri adrese baskın düzenleyerek 50 şüpheliyi gözaltına aldı.

50 şüpheliden 16'sının başka dosyadan tutuklu olduğu öğrenilirken 22'sinin farklı soruşturmalar kapsamında arandığı ve yasa dışı yollardan yurt dışına kaçtıkları belirlendi. Firari konumdaki 12 şüphelinin ise yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

İTİRAFLARIN BÜYÜK ETKİSİ OLDU

Sınav soruşturmaları kapsamında daha önce yakalanan şüpheliler, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak adına bildikleri her şeyi anlattılar. Söz konusu ifadelerin, zanlıların tespit edilmesinde büyük fayda sağladığı biliniyor.

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in yeğeni Muhammet Sait Gülen'in de yer aldığı itirafçılar, soruları çalanların vicdanlarını rahatlatmak için, "Bu size hizmetin bir lütfu, yanlış bir şey yapmıyorsunuz, sizin gibi insanların daha iyi yerlerde olması lazım. Kurumlarda çok yoruluyorsunuz, daha iyi hizmet edebilecek ve daha çok vakit bulabilecek yerlerde çalışmanız lazım." şeklinde ifadeler kullandıklarını anlattılar.