Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada 5. ve 9. sınıfların yüz yüze eğitime geçiş tarihinin 2 Kasım 2020 olduğu belirtilmişti. Yine MEB'in yaptığı açıklamaya göre yüz yüze eğitim almaya başlayacak olan 5. ve 9. sınıfların ders saati detayları ortaya çıktı. Buna göre; 5. sınıflar haftada iki gün olacak şekilde toplamda 12 saat, 9. sınıflar da yine haftada 2 gün olacak şekilde toplamda 16 ders saati alacaklar.

SINIFLARDA SOSYAL MESAFE

Yüz yüze eğitimin 3. aşamasına girilen dönemde, programın detaylarının 81 ile yazılı olarak gönderildiği belirlendi. Bu detaylara göre sınıf mevcuduna göre sosyal mesafe kuralları kapsamında öğrenciler belirli sayıda gruplara ayrılacak. Dersler 30 dakika, teneffüsler ise 10 dakika sürecek. 

5. sınıflar hangi dersleri alacak?

5. sınıfların alacağı dersler: Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Matematik, Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil

5. sınıf İmam Hatip okullarının alacağı dersler: Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Matematik, Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Arapça ve Kur'an-ı Kerim

9. sınıflar hangi dersleri alacak?

9. sınıflar, haftalık ders programında bulunan seçmeli, ortak ve mesleki derslerin hepsinden sorumludur. Bu sebeple hangi deslerin yüz yüze eğitim yoluyla verileceği okul yönetimi tarafından belirlenecek. Kalan dersler ise yine uzaktan eğitim metotuyla tamamlayacak.

Çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler yazılı onay verecek

Koronavirüs endişesi hasebiyle çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerin yazılı onayı alınacak. Velilerinden onay alınan öğrencilerin okula gelmemeleri durumunda devamsızlık gün sayısı artmayacak. Öğrenciler, eğitimlerine devam ettikleri sınıfın müfredatından sorumlu olarak tüm konuların yer aldığı ölçme ve değerlendirme sınavlarına katılım gösterecek.