Güvenlik güçlerinin ikna çalışmaları kapsamında, PKK/YPG terör örgütünden kaçan 5 terörist daha teslim olmayı kabul etti. 1 Ocak 2020 tarihinden bugüne kadar emniyet güçleri ve jandarmaların gerçekleştirdiği ikna çalışmaları kapsamında teslim olan toplam terörist sayısı 215'e kadar yükseldi.

BAKANLIK YAZILI OLARAK DUYURDU

İçişleri Bakanlığı, güvenlik güçlerinin ikna faaliyetlerine ilişkin yazılı bir bilgilendirme yaptı. Yapılan yazılı açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı mensubu birimlerin ikna çalışmaları, olumlu yönde netice verdi. PKK terör örgütünden kaçarak Türkiye sınırları içine giriş yapan 5 terörist, güvenlik güçlerine teslim olurken, bahsi geçen teröristlerin 2011-2015 yılları arasında örgüte katıldıkları ve Suriye ile Irak bölgelerinde faaliyette bulundukları ortaya çıktı.

İkna çalışmalarında büyük başarı

Bakanlığın açıklamasında 1 Ocak 2020 tarihinden bu yana ikna yöntemiyle teslim olan teröristlerin sayısı açıklandı. Teslim olan 5 teröristle birlikte, PKK terör örgütünden kaçarak devletin kolları altına sığınmayı tercih eden terörist sayısı toplam 215 oldu.