TBMM Genel Kurulu'nda bir araya gelen AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve HDP, 2021 yılının "İstiklal Marşı Yılı" olarak kabul edilmesiyle ilgili sunulan düzenlemeyi kabul etti. Söz konusu önergeye ilk imzayı Meclis Başkanı Mustafa Şentop attı. Bu doğrultuda önümüzdeki yıl, "İstiklal Marşı Yılı" olarak kabul edilecek.

MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

'Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' görüşmeleri esnasında Meclis Başkanı Şentop'un ve AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve HDP'nin ortak olarak verdiği önerge doğrultusunda, önümüzdeki yılın İstiklal Marşı ve yazarak Mehmet Akif Ersoy'a adanması için oylama yapıldı.

Önerge, oylama sonucunda kabul edildi. Buna göre, 'İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Hakkında Kanun'a yeni bir geçici madde eklenmesini kapsayan düzenleme de kanun teklifine eklenmiş oldu.

2021 İSTİKLAL MARŞI YILI OLACKA

Düzenleme kapsamında önümüzdeki yıl "İstiklal Marşı yılı" olarak ilan edilecek. 2021 yılı süresince tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca ve halkın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile İstiklal Marşı'nın taşıdığı anlamın ve Kurtuluş Savaşı'nın öneminin anlatılması amacıyla "İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinlikleri" yapılacak.