Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde, Zeynep Kâmil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ayşenur Celayir sosyal paylaşım sitesi Instagram üzerinden sahte bir hesap açıldı. Açılan hesabın bir 'pedofili' tuzağı olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Gelen bilgilere göre hesabı kullanan C.K. adlı şahıs, bu suçlardan pek çok kez takibe alındı. 22 yaşındaki pedofili sapığı C.K.'nın Kastamonu, Alanya, Sakarya ve Kütahya gibi illerde yapılan şikayetler sonrasında hakkında birden fazla soruşturma başlatıldı.

DOKTOR TAKLİDİ YAPARAK EĞLENMEK İSTEMİŞ

Pedofili sapığı C.K.'nın iki yıl önce sosyal medyada fotoğrafları yayıldı ve 'pedofili' sapığı olduğu belirtildi. Sakarya'da polise yapılan bir ihbar sonucunda gözaltına alınan sapık, yaptığı savunmada cinsel amacı olmadığını, yalnızca doktor taklidi yapıp eğlenmek istediğini beyan ederek akıl almaz ifadeler kullandı. İnsanların kendisine yalnızca kol ve sırt fotoğraflarını yolladığını iddia eden sapık, insanlar kendisini sosyal medyada linç etmeye başlayınca tüm fotoğrafları sildiğini söyledi. Sapığın bilgisayarında 10 farklı çocuğun fotoğrafları bulundu. Sapık, 9 Eylül 2018 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

 

USLANMADI, SAPIKLIĞI DEVAM ETTİ

C.K. benzer eylemlerini sürdürdü. Alanya'da tekrar ortaya çıkan sapık, hastanede bulunması gereken tarihlerde bir doktor adına yeni bir sahte hesap açarak fotoğraf toplamaya devam etti. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı da sapığın hakkında iki ayrı suçtan soruşturma başlattı. 10 Aralık tarihinde yeniden tutuklandığıda 2012 tarihli bir rapor sundu ve kendisinde zeka geriliği olduğunu iddia etti.

"BEN DE ZEKA GERİLİĞİ VAR"

Bahane olarak kendisinde zeka geriliği olduğunu ileri süren sapık, mahkeme tarafından akıl hastanensine sevk edildi. Raporun halen beklendiği ortaya çıktı. Şu an serbest durumda olan sapık C.K.'nın hakkında Kütahya ve Kastamonu illerinde de aynı suçlardan başlatıldığı öğrenilen soruşturma ve yargı sürecinin devam ettiği ortaya çıktı. Kendisinde zeka geriliği olduğunu iddia eden şahsa IQ testi yaptırıldı. Test sonucunda sapığın 80, yani normal zeka düzeyinde olduğu ortaya çıktı.