Her hafta belirli günlerde gerçekleşen Kabine toplantısında yine çok kritik gündem konuları ele alınacak. Başta Doğu Akdeniz ve koronavirüs süreciyle ilgili konuların ele alınacağı toplantıda; yüz yüze eğitime geçiş sürecinin yanı sıra Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalara da değinilecek. Kritik toplantı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek.

5 EKİM KABİNE TOPLANTISI SAAT KAÇTA, KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığıyla saat 15.00'te başlayacak. Doğu Akdeniz konularına ilişkin görüşme yapacak olan NATO Genel Sekteri Jens Stoltenberg, Erdoğan tarafından saat 19.00'da kabul edilecek.

KABİNE TOPLANTISINDA GÜNDEM KONULARI

Yoğun bir gündemi olan Kabine toplantısı, başlıca konusu olan Doğu Akdeniz ve Yunanistan ile yapılacak istikşafi görüşmeler üzerine değerlendirmeler ile başlayacak.

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalar

Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı verdiği mücadelede Türkiye, başından beri Azerbaycan'ın yanında yer aldı. İki ülke arasındaki çatışmalar, bu toplantıda değerlendirilecek. Ayrıca toplantıda terörle mücadele ve ekonomideki gelişmeler üzerinde de durulacak.

Koronavirüs salgınına ilişkin konular

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine üyelerini koronavirüsle ilgili son durumdan haberdar edecek. Yerli aşı çalışmalarıyla ilgili son gelişmeler de aktarılacak.

Uzaktan eğitim son bulabilir

Bakan Fahrettin Koca, geçtiğimiz Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yüz yüze eğitim alan hazırlık ve 1. sınıflarda herhangi bir sorun yaşanmadığının altını çizerek 2, 8 ve 12. sınıfların da yüz yüze eğitime geçişiyle ilgili tavsiye kararını sunacak.