Yapılan resmi açıklama kapsamında; çalışmayan emeklilere 5 bin TL emekli ikramiyesi verileceği duyurulmuştu.

Cumhuriyet Bayramı'na kısa bir süre kala milyonlarca emekli internet üzerinden "Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak ve kimleri kapsıyor?" sorusuna yanıt aramaya başladı.

Düzenlemeye göre SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklilerini kapsayan düzenlemeden emekli olup da çalışmaya devam edenler yararlanamayacak. İşte 5 bin TL 29 Ekim Emekli ikramiyesi hakkında bilgiler.
 
Bakan Işıkhan, konuşmasında 5 bin lira tek seferlik ödeme hakkında açıklamalarda bulunarak, “5 bin liralık tek seferlik ödeme, çalışmayan emekliler için geçerli olacak. Kasım ayının ilk yarısında bu ödemeyi yapacağız. Yasal süreç için yarın adım atılacak, çalışmalarımızı yarın sabah Meclis’e sunacağız. AK Parti grup başkan vekillerimiz bu konuda meclisteki yasal prosedürleri sürdürecek.

Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi dul ve yetimleri de ilgilendiriyor. Dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar da 5 bin TL bayram ikramiyesi alabilecek. Dul ve yetimlere yönelik ödeme, hakediş oranına göre hesaplanacak.

5 bin TL'lik ikramiye ödemesinden; dul olup çocuğu olmayanların yüzde 75, dul olup çocuğu olanların yüzde 50, yetim olanların ise yüzde 25 oranında faydalanması bekleniyor.

Buna göre; dul olup çocuğu olmayan kişilere 3750 TL, dul olup çocuğu olan kişilere 2500 TL, yetimlere ise 1250 TL ödeme yapılması bekleniyor.