Yapımını CNP Film'in üstlendiği yapımcılığını ise Mehmet Canpolat'ın üstlendiği 49 filmi Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’nda IŞİD militanları tarafından esir tutulan 49 Türk vatandaşın hikâyesini konu ediyor. Çekimleri Kilis'te devam eden filmin başrollerini İsmail Hacıoğlu, Hande Doğandemir, Sinan Tuzcu, Doğukan Polat, Hasan Küçükçetin’in ve usta oyuncu Kerem Alışık oynayacak.

Türk tarihinin destanlarla dolu olduğunu anlatan filmin yapımcısı Mehmet Canpolat, bu destanlardan birinin üzerindeki giz perdesini aralamak ve aslında neler yaşandığını hem Türk halkına hem de tüm dünyaya anlatmak için yola çıktıklarını belirtti.

Yapımcı Canpolat, çekimleri Kilis ve Gaziantep'te beş hafta boyunca devam edecek olan '49' filmi bir yıldan fazla bir süredir üzerinden çalışılan bir proje olduğunu belirtti.

'49' FİLMİNİN KONUSU

11 Haziran 2014 tarihinde Musul'u ele geçiren DEAŞ militanları, şehirde faaliyetini devam ettiren tek yabancı misyon konumundaki Türkiye Cumhuriyetinin Musul Başkonsolosluğunu basar ve içeride bulunan 49 Türk vatandaşını rehin alır.

Bunun üzerine harekete geçen Türk Devleti, rehinelerin kurtarılması görevini Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) verir ve hemen ardından, MİT'in kahraman mensuplarının ince ince dokuduğu bir operasyon planı hayata geçirilir.

Bu başarılı operasyon neticesinde 49 Türk rehine 100 gün sonra, burunları dahi kanamadan kurtarılır. Film başarılım operasyonda ince elenen sıkı dokunan operasyon planını anlatıyor.