Festival biletleri, İKSV Lale Kart üyeleri için 1 Nisan Pazartesi başlayacak indirimli ön satış döneminin ardından 5 Nisan Cuma genel satışa çıkıyor.

43. İstanbul Film Festivali dünya sinemasının en yeni örnekleri, kült yapıtlar, usta yönetmenler ve genç yeteneklerin son filmlerinin de aralarında olduğu 132 uzun ve 12 kısa metrajlı filmden oluşan zengin bir program sunuyor. Festival, 12 gün boyunca, film gösterimlerinin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla yapılacak söyleşiler, özel gösterimler ve etkinliklerle sinema dolu günler yaşatacak.

43. İstanbul Film Festivali’nin programı 26 Mart sabahı İKSV’nin Konaklama ve Mekân Sponsoru The Marmara Hotel Taksim’de yapılan bir basın toplantısıyla açıklandı.

43. İstanbul Film Festivali Basın Toplantısı N Kolay 43. İstanbul Film Festivali’nin Festival Sponsoru oldu.

Görgün Taner: “N Kolay ile yaptığımız bu işbirliği sayesinde festivalin daha da güçlenmesini ve geniş izleyici kitlelerine ulaşabilmesini sağlayabileceğimiz için mutluyuz.” 

İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, “İKSV olarak elli yılı aşkın süredir Türkiye’de kültür-sanatın farklı disiplinlerini destekliyor, izleyicilerimize en nitelikli üretimleri sunmak için çalışıyoruz. Vakfın en köklü faaliyetlerinden biri olan İstanbul Film Festivali’ni de 43 yıldır düzenliyoruz. Ülkemizin geleceği için bilime ve sanata, bu alanlardaki nitelikli üretimleri teşvik edecek mekanizmalar da sunarak destek verilmesi büyük önem taşıyor. Biz de bu alanda üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyor, artık bir değil birkaç neslin önünde yeni ufuklar açan İstanbul Film Festivali’ni güçlü uluslararası niteliği ve öncü karakteriyle sürdürebilmenin gururunu yaşıyoruz. Kâr amacı gütmeyen ve kamu yararına çalışan bir kurum olan İKSV için sponsorların, özellikle de festival sponsorlarının desteği, büyük önem taşıyor. İzleyicilerimize duygu ve düşüncelerini besleyen, nitelikli içerikler ve sanatçılara üretimlerine destek veren yaratıcı ifade platformları sunmamız, destekçilerimizin katkılarıyla mümkün olabiliyor. Bu yıl bu açıdan da iyi bir haberimiz var, N Kolay artık İstanbul Film Festivali’nin sponsorluğunu üstleniyor. N Kolay ile yaptığımız bu işbirliği sayesinde festivalin daha da güçlenmesini ve geniş izleyici kitlelerine ulaşabilmesini sağlayabileceğimiz için mutluyuz. Bize festival sponsoru olarak önemli bir destek sağlayan N Kolay’a içten teşekkürlerimi sunuyorum,” dedi.

Ayşegül Adaca Oğan: “ Uluslararası arenada da büyük bir merakla takip edilen, sinema severlerin dört gözle beklediği İstanbul Film Festivali’nin sponsoru olmak bizi ayrıca gururlandırıyor.”

Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca Oğan, “Çeyrek asrı devirmiş, Türkiye’nin en kapsamlı finansal teknolojiler ekosistemi Aktif Bank olarak, dijital bankamız N Kolay ile müşterilerimizin finansal ihtiyaçları için her zaman yanlarında olurken, topluma ve sosyal hayata değer katacak kültür sanat alanındaki projelere de desteğimizi artırmaya önem veriyoruz. Ülkemizin kültür-sanat yaşamının can damarlarından biri olan İKSV’nin 43 yıldır sürdürdüğü İstanbul Film Festivali’ne, 25. yılımızda dijital bankamız N Kolay ile katkı sağlamanın heyecanını duyuyoruz. İKSV ile kurduğumuz iş birliğini, daha önceki yıllarda farklı kapsamlarda verdiğimiz desteklerle zenginleştirmiştik. Bu yıl ise uluslararası arenada da büyük bir merakla takip edilen, sinema severlerin dört gözle beklediği İstanbul Film Festivali’nin sponsoru olmak bizi ayrıca gururlandırıyor. N Kolay’ı sinema severlerle buluşturmak için sabırsızlandığımız bu iş birliğinde emeği geçen tüm İKSV ekibine teşekkür ederim” dedi.