Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüsün (kovid-19) İngiltere'de mutasyona uğramasından ötürü ülkedeki bulaş hızının artış göstermesinden sonra yaptığı Twitter açıklamasında, İngiltere başta olacak şekilde Hollanda, Güney Afrika ve Danimarka'dan yapılacak Türkiye uçuşlarının geçici olarak durdurulduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya platformu Twitter'daki resmi hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla, covid-19 virüsünün İngiltere'de mutasyona uğramasından sonra bulaş riskinin arttığına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Bakan Koca, koronavirüsün mutasyona uğramasından sonra İngiltere'deki virüs bulaş riskinin artış gösterdiği bilgisini paylaşarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yapılan koordinasyon sonucunda, tedbir amaçlı olarak 4 ülkeden Türkiye'ye uçuşların geçici olarak durdurulduğunu ifade etti.

HANGİ ÜLKELERDEN UÇUŞ YASAKLANDI?

Twitter hesabından bilgilendirmede bulunan Bakan Koca, İngiltere başta olacak şekilde Hollanda, Güney Afrika ve Danimarka'dan yapılacak bütün Türkiye uçuşlarının geçici olarak durdurulduğunu duyurdu. Talimatın bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiği ifade edildi.

Bakan Koca tarafından yapılan Twitter paylaşımında şu ifadeler yer aldı: