İçişleri Bakanlığı, hafta sonu Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili olarak bir açıklamada bulundu. Açıklamada, toplamda  39 bin 146 kişinin yasağı ihlal etmesinden ötürü hakkında adli veya idari işlem yapıldığı belirtildi.

KISITLAMAYA UYMAYAN VATANDAŞLAR HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında toplumsal ve bireysel sağlığın korunmasına yönelik olarak uygulanan sokak kısıtlamasına devam edildiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

- Buna göre hafta içi saat 21.00-05.00 saatlerinde, hafta sonu ise Cuma akşamı saat 21.00'den başlayarak Pazartesi günü sabah saat 05.00'a kadar sokağa çıkmak kısıtlanmıştır. İkinci uygulamada sokağa çıkma kısıtlmasına vatandaşlar yüksek oranda riayet etmiştir. Kısıtlama kararına riayet etmeyen vatandaşlara adli ya da idari işlem uygulanmıştır.

- 7 Aralık 2020 Pazartesi günü itibarıyla hafta içi saat 21.00 ila 05.00 saatleri arasında uygulanan sokak kısıtlaması ve hafta sonu 11 Aralık 2020 Cuma akşamı saat 21.00'den başlayarak 14 Aralık 2020 Pazartesi günü, sabah saat 05.00'a kadar süren sokağa çıkma yasağına toplamda 39 bin 146 kişi uymamış; bu kişiler hakkında TCK'nın ilgili maddeleri çerçevesinde ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında işlem yapıldı.

- Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan tedbir kararları ve uygulanan sıkı denetimler, tablodaki rakamlara olumlu yönde yansımaya başladı. Fakat virüsle mücadele henüz bitmedi. Rehavete kapılmadan, maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralları başta olacak şekilde diğer kurallara da uyum sağlamaya devam edilmelidir.