Barajlar alarm verirken, sağanak yağış ne zaman gelecek, yağmur ne zaman yağacak diye merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumu raporunu yayınladı. Önce sağanak ardından sıcaklar geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Ege, Batı Akdeniz, Eskişehir çevreleri, Konya'nın güney ve batı ilçeleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Hava tahminleri ile dikkat çeken Hava Forum sitesinde kısa süreli sıcak hava dalgasının kapıda olduğu bildirildi.

 Yapılan açıklamada "36 saatlik Afrika sıcak hava dalgası geliyor. 3 Kasım Cuma akşamından itibaren yurdumuz aniden yaz havasına geçecek. Sıcaklıklar cumartesi İstanbul'da 28, İzmir'de 30, Ankara'da 26, Bursa'da 31 derecelere fırlayacak..." denildi.

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 4 Kasım'da havalar soğuma öncesi çok ısınacak. Aşırı sıcak olacak. 4 Kasım herkesi şaşırtacak bir gün. Sıcaklık batıda bir çok yerde gölgede 30 dereceyi de geçecek. Bu aşırı sıcak hava dalgası kısa süreli...

KAYNAK:yeniakit.com