Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün (kovid-19) damgasını bastığı 2020 yılı neredeyse bitmek üzere. Yeni bir yılı arkamızda bırakmamıza sayılı günler kala, vatandaşlar sıklıkla, "Yılbaşında kaç gün tatil, 31 Aralık 2020 resmi tatil mi, yılbaşı sokağa çıkma yasağı kaç gün?" gibi soruların yanıtlarını aramaya başladı.

Çalışanlar, memurlar ve öğrenciler başta olmak üzere Türkiye'deki milyonlarca insan, yılbaşında kaç günlük tatil yapılacağını merak etmeye başladı. Buna göre, 31 Aralık 2020 Perşembe günü resmi tatil mi değil mi sorusunun yanıtı geldi.

31 ARALIK 2020 PERŞEMBE RESMİ TATİL DEĞİL

Vatandaşların merak ettiği sorunun yanıtı geldi. Bu doğrultuda, 31 Aralık 2020 Perşembe günü resmi tatil olarak ilan edilmeyecek. 1 Ocak 2021 Cuma günü ise Türkiye genelinde resmi tatil olacak.

YILBAŞI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Koronavirüs salgınından ötürü vatandaşlar, bu yeni yılı evlerinde geçirecek. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada, yılbaşında 4 gün boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanacağı belirtilmişti. Bakanlığın yayımladığı genelgeye göre, yılbaşı sokağa çıkma yasağı, 2020 yılının son gününde, yani 31 Aralık Perşembe gününde, saat 21.00'den itibaren başlayacak. Yasak, 4 gün boyunca devam edecek ve 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat sabah 05.00'de bitecek.

Yılbaşında parti yapmak yasaklandı

İçişleri Bakanlığı, 81 ildeki valiliklere sokağa çıkma yasağıyla ilgili ek genelge yolladı. Başta kolluk kuvvetleri olacak şekilde tüm ilgili kuruluşlar ve kurumlar tam mesai yapacak. Genelgede, salgına karşı verilen mücadeleyi akamete uğratmamak için, kalabalıkların kontrolsüzce bir araya gelmesine sebebiyet verecek yılbaşı partilerinin yapılmamasının bir tercih değil zorunluluk olacağı belirtildi.