Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan da çocuklara eşlik ederek, “Çocuklar gerçekten çevre konusunda yetişkinlerden çok daha duyarlılar. Amacımız bu duyarlılığı daha fazla artırmak ve daha temiz bir dünyayı çocuklara bırakmaktır.” dedi.

Fatih Belediyesi bu yıl 'Sıfır Atık' temasıyla kutlanan Çevre Haftası kapsamında başta çocuklar olmak üzere vatandaşların çevre hassasiyetlerini artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan'ın da katılımıyla 300 çevre elçisi çocuk, tarihi Balat sokaklarındaki çöp ve atıkları topladı. Tarihi sokakların temizlenmesinin ardından çeşitli atölyeler ve oyun parkurlarının bulunduğu alana giden çocuklar, hem doyasıya eğlendi hem de bu etkinlikler sayesinde çevreye dair bugüne kadar edindikleri bilgi ve becerileri gösterme şansına sahip oldu.

''ÇOCUKLAR BÜYÜKLERE GÖRE ÇEVRE KONUSUNDA DAHA DUYARLI''

Etkinlik alanında konuşan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, ''5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle bugün hem Balat sokaklarında çocuklarımızla, Fatihli çocuklarla Balat sokaklarında bir farkındalık ve çevre bilinci oluşturmak için 2 caddemizde temizlik yaptık. Bence çok keyifli bir etkinlikti, çocuklarımız açısından da bizim açımızdan da, geri dönüşüm malzemeleri üzerinden de bir takım etkinlikler yapılıyor. Biz çocuklarımızın bilinçleri artsın diye yapıyoruz ama çocuklar gerçekten çevre konusunda yetişkinlerden çok daha duyarlılar. Bunu sokakta temizlik yaparken daha iyi farkettik. Çevre konusu, bu kadar tüketimin olduğu dünyada en önemli konulardan bir tanesi ve bu etkinliklerle inşallah bu bilincin oluşmasına katkı sağlarız'' ifadelerini kullandı.

Etkinlik alanında daha sonra, atık toplayan çocukların topladıkları atıklar sayıldı. Sayımın ardından 16.25 kilo atık toplayan Keçeci Karabaş Bilgi Evi birinci olurken, çocuklara ödüllerini Fatih Belediye Başkanı M.Ergün Turan verdi.
Başkan Turan ayrıca yaptığı açıklamada, “Fatih’te 1. Sınıf Atık Getirme Merkezimizi hizmete açtık.

1150 m2’lik alan üzerinde kurulu tesisimizde simülasyon odamız, sıfır atık atölyelerimiz, 24 saate üretim yapan bir kompost makinemiz bulunuyor.
Atık merkezinde ayrıştırılmış 14 sınıf atık işlem görmektedir.
Burada, gençlerimize ve çocuklarımıza çevre bilinci ve sıfır atık farkındalığı kazandıran atölyeler, etkinlikler düzenlenmektedir.
Şehrimizi ve bütün dünyamızı daha yaşanabilir ve temiz çevre ile buluşturmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” dedi.