Özel gün, kutlama ve bayramlarda toplu taşımalar ücretsiz hale getiriliyor. Bu günlerde vatandaşlar doyasıya gezerek eğleniyor. Peki söz konusu olay, bu seneki 29 Ekim'de de uygulanacak mı? Vatandaşlar sıklıkla, "29 Ekim 2020 İETT otobüsleri ücretsiz mi? Metrobüs, metro, otobüs, tramvay seferleri ücretsiz mi? 29 Ekim 2020 Cumhuriyet Bayramı resmi tatil mi?" sorularını araştırıyor. Biz de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na iki gün kala merak edilenleri haberimizde derledik.

29 EKİM'DE TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Meclisi'nde alınan kararı açıkladı. Açıklama doğrultusunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, İstanbul'daki toplu taşıma araçlarının ücretsiz olarak hizmet vereceği öğrenildi. Meclis üyeleri tarafından oy birliği ile alınan kararla, İETT bünyesindeki toplu taşıma araçlarının 29 Ekim 2020 tarihinde ücretsiz olmasında karar kılındı.

29 EKİM RESMİ TATİL Mİ?

29 Ekim için planlamalar şimdiden başladı. Haliyle Cumhuriyet Bayramı'nda tatil olup olmayacağı da merak edilmeye başlandı. Bu yıl Perşembe gününe denk gelen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda fırsatı olan vatandaşlar, çalışma izinlerini kullanarak haftasonu ile birlikte 4 gün boyunca tatil yapabilirler. 

29 Ekim Perşembe günü resmi tatil olarak ilan edilecek.