21-22 Kasım 2020 tarihlerinde uzun zaman üstüne ilk kez sokağa çıkma yasağı uygulandı. Vatandaşlar, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda sabah 10:00'da dışarı çıktı, akşam saat 20:00'da soluğu evlerinde aldı. Sokağa çıkma yasağıyla ilgili detaylar araştırılmaya başladı. Vatandaşlar, önümüzdeki hafta sonu da sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyor. Peki bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak mı?

28-29 KASIM SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında yeni bir koronavirüs (covid-19) genelgesi yayınladı. Genelgeye göre hafta sonu her yaş kesimi için geçerli olan sokağa çıkma yasağının uygulamaya geçirileceği belirtildi. Bu bağlamda vatandaşlar saat 10:00-20:00 arasında sokağa çıkma yasağına tabi tutuldu. Hafta içi ise saat 10:00-13:00 arasında 65 yaş üstü vatandaşlar, 13:00-16:00 arasında ise 20 yaş altı vatandaşlar dışarı çıkabilecek. Geri kalan yaş grupları için sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak.

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Bakanlığın yayınladığı genelgede, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının hangi tarihte biteceği belirtilmediğinden, önümüzdeki hafta sonu da aksi bir açıklama yapılmadığı takdirde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Vatandaşlar, belirlenen saatler dışında dışarı çıkamayacak. Sokağa çıktıkları takdirde kendilerine ceza kesilecek.