Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilgili satış noktalarında plastik poşetler için alınan 25 kuruşluk ücretin, 2021 yılı için değişmeyeceği ifade edildi. Poşetler yeni yılda da 25 kuruş bedelle satılmaya devam edecek.

YENİ YILDA POŞET FİYATLARINA ZAM YOK

Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar'da yapılan güncellemeye göre, 17 Aralık 2020 tarihinde ilgili sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcilerinin çevrimiçi bir şekilde katıldığı Plastik Poşet Komisyonu toplantısında görülen hususlar da baz alınarak, 1 Ocak 2019 tarihinden bu yana yürürlükte olan 'Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar'da yapılan güncelleme kapsamında, 2021 yılı için plastik poşetlere uygulanacak olan taban ücretin adet başına ve vergiler de dahil olacak şekilde 25 kuruş olacağı ifade edildi.

25 KURUŞTAN FARKLI BİR ÜCRETE SATILAMAZ

1 Ocak 2021 tarihinden başlayacak şekilde yılın sonuna kadar satışa tabii tutulan bütün poşetler için uygulanacak ücret, bir poşet başına vergiler de dahil olmak üzere 25 kuruş olup, bu ücretten daha az veya daha fazla bir ücret uygulamasının yapılmayacağına ilişkin hükme yer verildi.

Karon ve kağıt içerikli torbalar sunulması zorunlu hale geldi

Ek olarak açık şekilde satılan gıdaların hijyenini sağlamak adına satış noktalarında ücretsiz bir şekilde verilen plastik poşetlerin alternatifi olarak kullanılan karton ve kağıt içerikli torbaların sunulması zorunlu hale getirildi.

Sıfır atık logosu bulundurmak zorunlu olacak

Ücretli olarak verilen poşetlerin bir yüzeyinde yalnızca bakanlık tarafından belirlenen çevreci sloganların ve sıfır atık logosunun bulundurulması daha zorunlu hale getirildi.