Dijital dönemin en popüler yatırımı olan kripto para piyasasında Bitcoin ve Ethereum'un arkasından gelen XRP (Ripple) birimindeki fiyat düşüşü sürüyor. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Ripple Labs Inc. ve şirketin iki yöneticisine karşı açılan davanın resmi olarak duyurulmasının ardından XRP kripto para birimi büyük bir değer kaybı yaşadı.

Dünyanın en popüler üçüncü kripto parası olan XRP Ripple, Ripple Labs Inc. şirketinin XRP satışındaki ihlallerinden ötürü, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafının açacağı davaya ilişkin ortaya çıkan haberlerden sonra çok büyük değer kaybetti.

XRP YÜZDE 10 DEĞER KAYBETTİ

Ripple'ın kripto para piyasasındaki XRP birimi, söz konusu haberlerin ortaya çıkmasından sonra yüzde 10 oranında değer kaybetti.

RİPPLE XRP KRİPTO PARA BİRİMİ ŞU AN KAÇ TL? DÜŞECEK Mİ?

CoinMarketCap tarafından derlenen 23 Aralık 2020 tarihli güncel verilere göre, Ripple şirketinin yaklaşık olarak 15 milyar dolarla Ether, Bitcoin ve Tether birimlerinin ardından piyasa değeri en yüksek olan dördüncü kripto para konumunda bulunduğu belirtildi. Bugün itibarıyla 1 XRP kripto parası, 0,34630 dolardan satılıyor. Türk Lirası karşılığı ise 2,65 oluyor.