Milyonlarca işçinin merakla beklediği asgari ücret pazalığı bugün son buldu. 2021 yılında geçerli olacak yeni asgari ücretin ardından vatandaşların gözü memur ve emekli maaşı zammına çevrildi. Aralık 2020 için enflasyon oranı açıklandıktan hemen sonra Temmuz ayından bugüne kadar geçen 6 aylık zaman dilimindeki enflasyon oranları kesinleşecek. Ocak ayından itibaren Bağ-Kur ve SSK emeklilerine verilecek maaşta yeni zam oranı, 2020 yılındaki ikinci 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranına göre kararlaştırılacak.

 

Memur ve memur emeklisi, Temmuz 2020'de yüzde 4 oranında toplu sözleşme zammına ek, yüzde 1.75 oranında enflasyon farkı almıştı. Bağ-Kur ve SSK emeklileri de Temmuz ayında Ocak- ve Haziran enflasyonu baz alınarak yüzde 5.75 zam almaya hak kazandı.

ENFLASYON FARKI OCAK AYINDAKİ MAAŞA YANSITILACAK

Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşmeleri gereğince 2020 yılının ikinci 6 ayı için yüzde 4 oranında zam yapılmıştı. Bu dönemdeki enflasyon farkı baz alınarak Ocak 2021'de verilecek maaşlara yansıtılacak.

Memurlara önümüzdeki yılın ilk 6 ayı için Ocak ayında yüzde 3 oranında de toplu sözleşme zammı ödemesi yapılacka. 2021 yılının ikinci yarısına ilişkin enflasyon farkı ise bu zammın içine eklenecek.

2021 YILINDA MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memur ve memur emeklisi olan vatandaşlara, bugünkü enflasyon rakamları baz alınarak yüzde 4'lük sözleşme zammına ek, yüzde 3,02'lik enflasyon zammı verilecek.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİLERİ YÜZDE 7 ZAM ALACAK

Ocak ayında, SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olan vatandaşlara yüzde 7 oranında zam yapılacak.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI NE ZAMAN BELİRLENECEK?

2021 yılında memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacağı merak ediliyor. Buna göre, önümüzdeki yılda emeklilere verilecek maaştaki zam oranına ilişkin kesin rakamlar, Aralık 2020'nin enflasyon oranları açıklandıktan sonra, 4 Ocak 2021 tarihinde belirlenecek.