Asgari Ücret Tespit Komisyonu, milyonlarca asgari ücretli vatandaşı ilgilendiren zam toplantısının sonuncusunu bugün gerçekleştirecek. Toplantıda, 2021 yılında geçerli olacak yeni asgari ücret belirlenecek. Peki, asgari ücret zammı ne kadar olacak, asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta gerçekleştirilecek? İşte detaylar...

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün son kez toplanacak. Toplantı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde ve Bakan Zehra Zümrüt Selçuk liderliğinde yapılacak. Toplantıya işçi, işveren ve hükümet temsilcileri katılacak. Bu toplantı vasıtasıyla yeni yılda geçerli olacak asgari ücret konuşulacak. Toplantı, bugün saat 10.30 itibarıyla başlayacak.

ASGARİ ÜCRET KAÇ TL OLACAK? NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) üçüncü asgari ücret pazarlığı toplantısında asgari ücret için öneride bulundu. TÜİK, söz konusu önerisinde asgari ücretin 2 bin 792 TL olmasını istedi.

Bu doğrultuda, bekar bir asgari ücretlinin maaşı; ağır işlerde çalışan işçiler için 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta işlerde çalışan işçiler için 2 bin 507 lira 70 kuruş ve hafif işlerde çalışan işçiler için 2 bin 339 lira 10 kuruş olacağı hesaplandı. Fakat toplantıdaki işçi heyeti, bunun vatandaşların yüzünü güldürmeyeceğini dile getirdi.