Ocak 2021'de emekliler, kamu personelilar ve işçiler için zamların ne kadar olacağı merak ediliyor. Maaş artışlarında en büyük belirleyici ise enflasyon oranıoldu. Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem işçi, kamu personeli ve emeklilerin 2021 Ocak ayında alacakları yeni maaşları hesapladı. Ayrıca, kısa çalışma ödeneği, işsizlik maaşı ve en düşük kamu personeli ve en düşük emekli maaşları ne kadar olacak?

Asgari ücret 2021 yılı ile son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Milyonları ilgilendiren asgari ücret 2021 görüşmeleri sıkı bir biçimde devam ediyor. Ocak ayı ile beraber milyonlarca emeklinin, kamu personelin ve işçinin maaşları da artıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon kadar zam alırken kamu personelilar ve kamu personeli emeklileri ise % 3'lük toplu protokol zammına ilaveten enflasyon farkını maaşlarında görecek. Peki bu bağlamda asgari ücret 2021 ne kadar olacak? İşsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği ne kadar olacak? İşte tüm milyonları yakından ilgilendiren ödemelerin ayrıntıları...

20 tl

ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ AGİ, İŞSİZLİK MAAŞI VE KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ DE NETLEŞECEK

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir başka rakam ise bu ayın sonunda açıklanacak. Asgari ücret komisyonu üçüncü toplantısını bugün yaparken hem 7-8 000 000 işçinin direkt alacağı yeni maaşı belirleyecek hem de 20 milyondan fazla çalışanın Asgari Geçim İndirimi'nin artışını da açıklamış olacak. Asgari ücret yalnızca bunları değil işsizlik maaşını, kısa çalışma ödeneğini ve nakdi ücret desteğini de artıracak.