Gelen son dakika bilgisine göre 2020 KPSS Lisans sonuçlarıÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) ait resmi internet sitesinde yayınlandı. Söz konusu sınava giren adaylar, diledikleri takdirde ÖSYM'nin sitesine giriş yaparak sonuçları öğrenebilirler.

ÖSYM 2020 KPSS LİSANS SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün resmi Twitter hesabından yapılan son dakika açıklamasında, 2020 yılı için düzenlenen KPSS Lisans sonuçlarının açıklandığı öğrenildi. Aygün, Eylül ayından itibaren tam üç hafta sonu boyunca gerçekleşen 2020-KPSS Lisans sonuçlarının açıklandığını resmen duyurdu.

2020 KPSS Lisans sonuçlarına nasıl bakılır?

ÖSYM Başkanı Aygün'ün hesabından yapılan paylaşımda, sorgu ekranına yönlendirecek olan linkin paylaşımı yapıldı. Bu bağlamda, 2020-KPSS Lisans sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=8056 adresine giderek buradan giriş yaptıktan sonra 2020-KPSS Lisans sonuçlarını sorgulayabilecekler.

Ayrıca isteyen adaylar, ÖSYM AİS mobil uygulamasını kullanarak da sınav sonuçlarını sorgulayabiliyor.

Neden ÖSYM sitesine giriş yapılmıyor?

Beklenen sonuçların açıklanmasıyla bazen tüm adaylar aynı anda siteye girmeye çalıştığından ötürü yoğunluk yaşanabiliyor. Bu durumda ÖSYM internet sitesi çöküş yaşadığı için siteye giriş yapılamıyor. Siteye tekrar giriş yapabilmek için daha az yoğunluğun olduğu bir saati kollamak gerekiyor.