Gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı uygulamasına geçildi. Söz konusu yaş grupları yalnızca belirlenen saatlerde dışarı çıkabilecek. Peki 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı detayları neler? 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman başlıyor? 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı saatleri ne zaman için geçerli olacak? İşte sokağa çıkma yasağı ile ilgili merak edilenler...

YENİ KORONAVİRÜS KURALLARI

Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yeni koronavirüs kurallarını açıkladı. Türkiyede koronavirüs vaka sayılarının oldukça artmasıyla Bilim Kurulu yeni bir tavsiye kararı almış ve bu karar Kabine Toplantısı'nda değerlendirmişti.

20 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA KISITLAMA GETİRİLDİ

Buna göre 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmasına kısıtlama getirildi. Söz konusu yaş grupları belirlenen saatler dışında dışarıya çıkarmayacak. Peki 20 yaş altı ne zaman sokağa çıkacak? 65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı ne zaman uygulanacak?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ SAATLERDE UYGULANACAK?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Toplantının ardından bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kısıtlamalarla ilgili olarak 20 yaş altının sokağa çıkmasının kısıtlandığını açıkladı.

Buna göre 65 yaş üstü vatandaşlar saat 10:00-13:00 arasında, 20 yaş altı vatandaşlar ise saat 13:00-16:00 arasında sokağa çıkabilecek

İŞLETMELER DAHA ERKEN SAATLERDE KAPANACAK

Koronavirüs kuralları kapsamında işletmelerde daha erken saatlerde kapanışa geçecek. Marketler, alışveriş merkezleri, kuaför ve berberler gibi işletmeler saat sabah 10:00-20:00 arasında görev yapacak. Sinema sektörünün talebi doğrultusunda sinemalar da yıl sonuna kadar kapalı olacak.