Simgelerin köprüsü, tamamlandığında "Dünyanın En Büyük Orta Açıklıklı Asma Köprüsü" unvanını taşıyacak ve Çanakkale Boğazı'nı birbirine bağlayacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü için dördüncü tabliye, gemi vasıtasıyla bölgeye getirildi.

Hizmete girdiğinde "Dünyanın En Büyük Orta Açıklıklı Asma Köprüsü" olarak kayıtlara geçecek ve Çanakkale Boğazı'nın, Asya ve Avrupa yakalarını birbirine bağlayacak olan, figürleri, renkleri ve kendine özgün mimarisiyle 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaat aşaması süratle devam ediyor.

Gelen bilgilere göre Çimtaş şirketinin Gemlik ve Gölcük'teki fabrikalarında üretimi sağlanan köprünün dördüncü tabliyesi de özel bir gemi ile bölgeye taşındı.

GEREKEN HAZIRLIKLARDAN SONRA MONTAJ AŞAMASI BAŞLAYACAK

Çimtaş firmasına ait "GMK-1" adlı gemi, 18 saatlik yolculuğun ardından Karakova bölgesine ulaşmayı başardı. 45 metre genişliğinde ve 48 metre uzunluğunda, mega blok olma özelliğine sahip ve 700 ton ağırlığında olan tabliyenin montaj aşaması için köprüde gereken hazırlıklar tamamlanacak.

YIL SONUNA KADAR İKİŞER SEVKİYAT

2020 yılının sonuna kadar tabliyelerin haftada iki kez yapılacak olan sevkiyatlarla taşınmayı planlanıyor. Avrupa ve Asya yakalarını birbirine ilk defa bağlayan halatlar üstünden sürdürülen çalışmalarda, köprünün inşaatı açısından en önemli noktalardan biri olan kedi yolu yapımı için de çalışmalar devam ediyor.

Bir çalışma platformu niteliğinde bulunan yol, burada görev yapan işçiler için üstünde çalışma fırsatı sunmasından ötürü inşa işleri açısından büyük önem taşıyor.

Açılış için planlanan tarih 18 Mart 2022

Köprüdeki iki ayağın aralığı, Türkiye'nin kuruluşunun 100. yılı ile anlamlandırılacak şekilde 2023 metre olarak planlandı. Köprünün açılış tarihi için Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümüne denk gelen 18 Mart 2022 düşünülüyor.