Geçen günlerde meydana gelen olayda İstanbul Esenyurt'ta yaşayan Mevlüt Ş. isimli bir genç 155 polis imdat hattını arayarak hem telefon başındaki polis memuruna hem de devlet büyüklerine ağır küfürler etmişti. O gencin 'Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Hakaret' suçu işlediği sabit bulundu ve hakkında 1 yıllık hapis cezası verildi. Genç ise küfür etmediğini, alkollü olduğunu söyledi. Yine de hapis cezasından kurtulamadı.

ERDOĞAN'IN PROJESİNİ SAHİPLENDİ

155'i arayarak görev başındaki memura Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın projelerinin bazılarını hatırlatarak bu projelerin kendisine ait olduğunu, hatta Çanakkale Köprüsü'nün de kendisine ait en yakın proje olduğunu belirtti. Konuştuğu esnada küfür ve hakaretlerde bulunan genç, telefon başındaki memur tarafından uyarıldı. Bunun üzerine sinirlenen genç, hem polis memuruna hem de devlet büyüklerine ağır küfürler etti.

Küfür etmediğini savunsa da 1 yıllık hapis cezası aldı

Mevlüt Ş. adlı genç, 'Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Hakaret' suçundan İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Yaptığı savunmada küfür etmediğini, yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne büyük bir proje verdiğini ancak para alamadığı için sinirlendiğini ileri sürdü. Mahkeme ise genç adamın 'Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Hakaret' suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasını uygun buldu.