2019 yılında Adana'da meydana gelen olayda o dönem 13 yaşında olan E.K., sınıf arkadaşı A.B. ile arkadaş oldu. Öne atılan iddialar doğrultusunda, erkek arkadaşının ağabeyi M.B., küçük kısa sosyal medya üzerinden ulaşarak arkadaş olmak istediği öğrenildi. Öncelerde arkadaş olarak yaklaşan M.B., daha sonra E.K. ile buluşmak istedi. M.B.'nin sürekli olarak buluşmak için baskı yaptığını kimseye söyleyemeyen E.K., onunla olan arkadaşlığını bitirmeye karar verse de dönem dönem sosyal medya üzerinde M.B. ile konuşmaya devam etti. 

Son olarak 28 Şubat 2019 tarihinde sosyal medyada konuşan E.K. ve M.B., 1 Mart 2019 günü buluşmaya karar verdi. M.B., E.K.'nin okuluna gelerek onu aracıyla okuldan aldıktan sonra arabayı ıssız, kimsenin olmadığı bir yere çekti. Burada sohbet etmeye başladığı E.K.'ya cinsel ilişki teklifinde bulunan M.B., E.K. tarafından reddedildi. 

KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN BAYILDI

Korkuya kapılan E.K., M.B.'den kaçmaya çalışırken boynunu koltuk demirine vurması sebebiyle bayıldı. Ayıldığında kıyafetlerini üzerinde bulamayan E.K., cinsel istismara uğradığını fark edince otomobilden ineren olay yerini terk etti.

Olayın ardından psikolojik olarak çöken E.K., okuldayken evden getirdiği hapları yutarak intihar etmeye kalksa da durumun erkenden fark edilmesiyle küçük kız kurtarıldı. E.K. daha sonra başına gelenleri önce rehber öğretmenine, sonra ailesine bir bir aktardı. E.K. ve ailesi, M.B.'den şikayetçi oldu.

Uyandığında kıyafetlerini üzerinde bulamadı

Uyandığında M.B.'nin araç dışında durduğunu, üzerindeki kıyafetlerin tamamen çıkarıldığını ve yalnızca çoraplarının kaldığını belirten E.K., üzerinde sperm kalıntıları gördüğünü söyledi. M.B.'nin peçete uzatarak kalıntıları silmesini istediğini, ne olduğunu sorunca, "Hiç, öyle." diyerek cevapladığını söyledi. 

Şüpheli suçlamaları kabul etmedi

M.B., kendisi hakkındaki suçlamaları kabul etmedi ve E.K.'nın rızasıyla onunla ilişkiye girdiğini iddia etti. İddialar sonucunda 9 ay boyunca cezaevinde kalan şüphelinin tahliye olduğu öğrenildi. Bunu duyan E.K., korkarak yaşadığını, şahsın arabasıyla evinin önünden geçtiğini belirterek korkudan dışarı çıkamadığını söyledi. Küçük kız, "Çok korkuyorum. O benim geleceğimi mahvetti. Adaletin yerini bulmasını istiyorum." dedi.

DURUŞMA GÜNÜ 17 KASIM 2020

E.K.'nın avukatlığını yapan Öykü Eşberk, olayın yaşandığ dönemde E.K.'nın 13-14 yaşlarında olmasından ötürü küçük kızın rızası olsa bile bu yapılanların bir suç olduğunu belirtti. Söz konusu olayla ilgili davada bir sonraki duruşma Adana Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde 17 Kasım 2020 tarihinde görülecek.