15 Temmuz 2016'da hain Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından ülkemize karşı düzenlenen hain darbe saldırısında bugün hesap günü. Tüm Türkiye'nin beklediği o gün nihayet geldi. Kritik üsleri ve noktaları ele geçiren darbecilerin şehit ettiği yüzlerce vatandaşın hesabı bugün sorulacak. 475 FETÖ'cü, hain darbe girişiminin merkez üssü olarak kabul edilen Akıncı Üssü davasında bugün karar çıkacak. Akıncı Üssü davasının savcısı, hain darbeciler hakkında 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebinde bulunmuştu.

HAİN DARBE DAVASINDA KARAR BUGÜN ÇIKACAK

15 Temmuz darbesindeki merkez üssü Akıncı Üssü davasıyla alakalı olarak 11 Ağust 2017 tarihinde başlayan davada sona ulaşıldı. FETÖ'nün ülkemizdeki "sivil imamları" ve Ankara'ki pek çok noktaya bomba yağdıran örgüt mensubu pilatların da yer aldığı 365'i tutuklu olan 475 FETÖ'cü sanığın davasını üstlenen Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, kararını bugün açıklayacak. Davanın savcısı, sanıkların 79 kez ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını istemişti.

SAVCI 79 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

Davanın Savcısı Adnan Gümüş, Pensilvanya'da sözde üstleriyle görüşen ve darbe girişiminin yönetimini üstlenen sivil imamlarla darbeci askerler hakkında, "Cumhurbaşkanına Suikast Girişimi", "Anayasal Düzeni İhlale Teşebbüs" ve 77 kişiyi kasti bir şekilde öldürmek suçlarından 79 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası istedi.

İŞTE 15 TEMMUZ GECESİNDEKİ O HAİNLER...

Hain darbe girişime ilişkin olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 4 bin 658 sayfalık iddianame hazırlandı. Ayrıca 570 ek klasör de 31 Mart 2017 tarihinde Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede yer alan isimler belli oldu. Toplamda 481 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerin 1'i orgeneral, 6'sı tümgeneral, 18'i tuğgeneral, 22'si albay, 26'sı yarbay, 33'ü binbaşı, 56'sı yüzbaşı, 62'si üsteğmen, 115'i teğmen, 131'i astsubay, 1'i uzman çavuş ve 10 sivil olarak kayıtlara geçti.

Bunların arasında TBMM, Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kavşağı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ve TÜRKSAT'ı bombalayan pilotlar, sivil imamlar Kemal Batmaz, Adil Öksüz, Hakan Çiçek, Harun Biniş ve Nurettin Oruç da yer alıyor.