Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde bir türkü barında sahneye çıkarak kadeh kaldırmıştı. Kaldırdığı Kader esnasında "36 yıl önce haberimiz yoktu, şimdi var. İçelim" dediği duyulan görüntülerin ortaya çıkmasının ardından 'suçu ve suçluyu övme' suçundan yargılanan Recep Gürkan için istenen ceza belli oldu.

Edirne 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın 4. duruşmasına tutuksuz sanık Recep Gürkan katılmadı. Recep Gürkan'ın avukatı Harika Taybıllı'nın hazır bulunduğu duruşmada, eğlence mekanının sahibi Savaş Coşkun, tanık olarak mahkeme tarafından dinlendi. Savaş Coşkun, Gürkan'ın 15 Temmuz gecesi eğlence mekanına üniversite arkadaşlarından oluşan yaklaşık 15 kişilik grup ile geldiğini, şiir okumayı ve türkü söylemeyi sevdiği için sahneye davet ettiğini söyledi.

Gürkan'ın Mustafa Kemal Atatürk'ü öven sözler söylediğini belirten mekanının sahibi Savaş Coşkun Coşkun,

"FETÖ darbe girişiminden ise mekana sonradan gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ile dönemin milletvekili merhum Erdin Bircan'dan öğrendi. Arkadaşlarının bulunduğu masaya, söz konusu videodaki sözlerle selam vererek, sahneden indiğini belirtti.Darbeyi övmedi. Daha sonra mekandan ayrıldı" 

ifadelerini kullandı.

SAVCI 2 YIL HAPİS CEZASI İSTEDİ

Duruşmada mütalaasını açıklayan Savcı, Başkan Recep Gürkan'a 2 yıl hapis cezası verilmesini istedi. Mahkeme heyeti ayrıca, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi gecesi yaşanan olayın video kayıtlarının araştırılmasını isteyerek duruşmayı 12 Mart 2021 tarihine erteledi.