İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ev sahipliğinde 11. kez toplanan altılı masada adaylık bilmecesi devam ederken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin adayı olarak kendi ismini masaya önereceği iddia edildi.

Altılı masanın ikinci tur kapsamındaki 11'inci toplantısı, İYİ Parti Genel Merkezi'nde yapılıyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Liderler Buluşması"na makam araçlarıyla ayrı ayrı gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu parti genel merkezinin kapısında karşıladı.

Basına kapalı toplantının ardından yazılı açıklama yapılması bekleniyor.

Son toplantıda, ortak adayı belirleme sürecinin başlatılması kararı alınmıştı.

KILIÇDAROĞLU İLK KEZ "ADAY BEN OLAYIM" DİYECEK

Diken'in haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adaylığı istediğini ilk kez açıkça dile getirecek. CHP lideri, "Partimin yetkili organları ve seçilmişleri ile yaptığımız istişareler sonucunda ‘CHP’nin adayı partimizin genel başkanı olmalı’ fikri oluştu. Partim aday olarak masaya ismimin getirilmesine karar verdi" diyecek.

Akşener'in ise bir ismi öne çıkarmak yerine anketlere işaret etmesi bekleniyor.

İYİ Parti liderinin Öte yandan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ya da ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın isimlerinin gündeme gelmesi halinde "Evet" diyeceği ifade edildi. Akşener'in, Kılıçdaroğlu'nun "Aday ben olayım" önerisine ise, "Partimizin yetkili organları iki isme daha önce onay verdi. Başka bir isim öne çıkarsa yetkili organlarımızla görüşmemiz gerekecek" cevabını vereceği kaydedildi.

ADAY ŞUBATTA AÇIKLANACAK

Toplantıda görüşülse de kamuoyuna henüz bir adayın açıklanması beklenmiyor. Altılı masanın adayı, Saadet Partisi'nin ev sahipliğindeki toplantıdan sonra şubat ayı içinde belli olacak.