Türkiye'nin koronavirüs (kovid-19) ile olan mücadelesi topyekün devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından günlük olarak yaptığı paylaşımlarda yeni koronavirüs verilerini açıklıyor. Güncel koronavirüs tablosundaki veriler merak ediliyor.

Vatandaşlar, "Bugün kaç kişi korona oldu, güncel koronavirüs tablosu, koronavirüs vaka sayısı, koronavirüs hasta sayısı, koronavirüs ağır hasta sayısı" gibi kavramları arama motoruna yazarak araştırma yapıyor. Peki, günlük hasta sayısı kaç oldu? İşte detaylar...

11 ARALIK COVİD-19 TABLOSU

Geçtiğimiz gün Türkiye genelinde 208 bin 873 test yapıldı. Bu testlerden 32 bin 106 kişinin testi pozitif olarak sonuçlandı. Tablodaki verilere göre bugün 5 bin 607 yeni vatandaşa Covid-19 teşhisi konuldu. Vefat eden kişi sayısı 226 olarak kayıtlara geçti. Ağır hasta sayısının 5 bin 952 olduğu görüldü.

 

KOCA: AĞIR HASTA SAYISINDAKİ ARTIŞ HIZI DURAĞANA ÇOK YAKIN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan Twitter paylaşımında güncel koronavirüs verileri değerlendirildi. Bugün tespit edilen 5 bin 607 yeni hasta sayısı olduğunu söyleyen Koca, ağır hasta sayısındaki artış hızının durağana çok yakın olduğunu dile getirdi.

Kararlı bir şekilde tedbirlere uyum sağlamak durumunda olduğumuzu açıklayan Bakan Koca, aşı uygulanıp etkisini gösterinceye kadar ısrarlı bir şekilde sevdiklerimizi ve başkalarını korumak hususunda çağrıda bulundu.

Koca, "Bunlar herkesin ortak sorumluluğudur." ifadelerini kullanarak vatandaşları koronavirüsle mücadelede tedbirli davranmaya davet etti.