Çok sayıda yer altı kaynağına ev sahipliği yaptığı bilinen Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde büyük bir keşfe imza atıldı. Söz konusu bölgede toplam 109 milyar metreküp doğal gaz rezervi bulunduğu ifade edildi.

Global Times gazetesi tarafından yapılan habere göre, Çin merkezli PetroChina Şirketi'nin Sincan Şubesi'nin Genel Müdürü olan Huo Cin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Junggar havzasının güney kesiminde yapılan ilk sondaj faaliyetleri kapsamında 109 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin keşfediliğini aktardı.

GÜNLÜK 610 BİN METREKÜP DOĞAL GAZ

Huo, söz konusu gaz keşif alanının, Junggar havzanın güney kesiminde toplamda 156 kilometrekarelik bir alanı kapladığını belirterek, kaynaktan günlük olarak 106,3 metreküp ham petrol ve 610 bin metreküp doğal gaz çıkarmayı beklediklerini ifade etti.

PEK ÇOK YER ALTI KAYNAĞINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Halihazırda dünyadaki en büyük enerji tüketicisi olarak kayıtlara geçen Çin'in kuzeybatı kesiminde yer alan Uygur bölgesi çerçevesinde petrolle birlikte uranyum, gümüş, platin ile kömür başta olacak şekilde pek çok yer altı kaynağı yer alıyor.

PetroChina daha önceki açıklamalarında, Ekim 2019 tarihinde söz konusu özerk bölgesinin güney kesiminde yaptığı arama faaliyetlerinde 115,3 milyar metreküplük doğal gaz rezervini de keşfettiklerini kaydetmişti.