İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Irak'ta ülkenin tekrar imarı amacıyla aşağı yukarı 100 milyar dolarlık projeler gerçekleştirilecek. Türk müteahhit sektörünün bu projelerden ciddi bir payı, Iraklı paydaşlarıyla beraber alacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre "Irak ile İnşaat Sektöründe İşbirliği Fırsatları Webinarı", İTO Başkanı Avdagiç ve Bağdat Ticaret Odası Başkanı Firas Resul Cafer'in katılımı ile gerçekleştirildi.

Çevrim içi gerçekleşen etkinlikte konuşan Avdagiç, Irak'ın devam eden 2018-2022 Ulusal Kalkınma Planı'ndaki projelerin, müteahhitlik hizmetleri sunan Türk firmaları için mühim bir potansiyel barındırdığını açıkladı.

Avdagiç, "Türk firmalarımız, su temini ve atık su arıtma tesisi, elektrik santrali, hastane, okul ve konut inşaatı, kara yolu, hava yolu, köprü ve liman inşaatı gibi çok sayıda sektörü içine alan bu projelerde yer alabilmek amacıyla hazırdır." açıklaması yaptı.

Türk firmalarının, Iraklı şirketler ile kuracakları ortaklıklarla ülkenin tekrar imarında aktif rol alabileceğinin altını çizen Avdagiç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Irak'ta ülkenin tekrar imarı amacıyla aşağı yukarı 100 milyar dolarlık projeler gerçekleştirilecek. Türk müteahhit sektörünün bu projelerden ciddi bir payı, Iraklı paydaşlarıyla beraber alacağına inanıyorum. Iraklı firmaların güven duydukları ve iş yapma kültürünü bildikleri Türk firmalar ile ortaklık kurmayı tercih ettiklerini biliyoruz. Çünkü Türk firmaları, Irak'ı ülkeleri gibi görmüşler, salgın döneminde geri dönmek yerine orada çalışmayı sürdürmüşlerdir. Bu yalnızca 'para' kazanmayla açıklanamaz. Bu kuvvetli kardeşlik ve dostluk hissinin yansımasıdır."