"Aksa Halkaları" isimli projeyle ücretsiz Kudüs seferini hayata geçiren Hucurat Hareketi’nin organizasyonuna yüzlerce Kudüs sevdalısı müracaat etti.

Kayıt olanlar heyecanlı. Ufukta Kudüs'e gitmek olunca müracaat talebi patladı! Organizatörler kayıtları durdurmak zorunda kaldı!

PROJEYE KATILANLAR ÖNEMLİ BİR EĞİTİM SÜRECİNDEN GEÇECEK.

Hucurat Hareketi sosyal medya hesabından yaptığı bir duyuruyla 10 kişiye ücretsiz olarak Kudüs Seferi hediye edeceğini açıkladı.

''Aksa Halkaları'' isminin verildiği proje kapsamında online olarak alınan başvuruların sayısında Türkiye genelinde patlama yaşanınca kayıt tarihinde düzenleme yapıldı ve katılımcılara duyurusu yapılarak kayıtlar durdurulmak zorunda kalındı. Başvurularını yapan katılımcılar arasından Kudüs’e bilâbedel (ücretsiz) gönderilecek olanlar projenin sonunda yapılacak çekilişle belirlenecekler.

Bu anlamlı projenin paydaşlarından olan HaberVakti'nin sorularını cevaplayan proje koordinatörü ve Hucurat Hareketi sözcüsü Eyüp Güzel: “İmkân olsa daha fazla kişinin Kudüs’e gitmesini sağlardık. Anadolu insanımızın Kudüs-ü Şerif, Mescid-i Aksa Harem-i Şerif’imiz ve Filistinli kardeşlerimizle kucaklaşmalarını istiyoruz. Bu ilk aşamada proje kapsamında 10 kişiye vesile olacağız. Gönül daha fazlasına talip ama o günlerde gelecek inşAllah.  Bu proje vesilesiyle gayemiz önce Rızailillah'tır. Ve yüzlerce ve belki de binlerce Kudüs sevdalısı, dertlisi kardeşimizin dimağlarında din, tarih, coğrafya ve kültür farkındalığını oluşturabilmektir. Bu projeyle katılımcıları; başlangıç ve orta düzeyde bir Beyt'ul Makdis şuur ve eğitimine kanalize etmek istiyoruz. Gönüllülük esasıyla bir yandan eğitime tabi olacaklar diğer yandan da her katılımcıya Filistin ile ilgili bireysel etkinlikler yapmalarını talep edeceğiz.” sözleriyle projeyi özetledi.

PROJEYE KATILANLARI NELER BEKLİYOR?

Projeye başvuran katılımcıları bir takım görevlerin beklediğini ifade eden Eyüp Güzel “Proje gönüllülük esasına dayalı. 18-60 yaş arası herkese açık. Kayıtları açtık, aldık ve yoğun ilgi nedeniyle ilan ettiğimiz tarihten önce kayıt alımını maalesef durdurmak zorunda kaldık. Katılımcılar, KUDÜS'E GİDECEK 10 NASİPLİ KİŞİDEN BİRİ OLMAK İÇİN kendilerine verilen bir takım görevleri yapmakla mükellefler. Görevlerini eksiksiz yapanlar arasından yapılacak çekilişe katılma hakkını elde edecekler” dedi.

Peki, katılımcılar 10 şanslı kişiden biri olmak için ne yapacaklar?

İşte projeye katılan gönüllüleri bekleyen görevler:

İsra Suresi’nin 1. Ayeti ile Mescid-i Aksa konulu bir Hadis-i Şerif’in ezberlenmesi

4 adetten oluşan kitap listesinin okunması

 

10 adet film ve belgeselin izlenmesi

2 sayfalık bir makale yazılması ve internet ortamında yayınlanması

Online seminerlere katılınması

Online sınavlara katılınması

Mesleki ve beceri alanlarına göre her katılımcıya verilecek final etkinliğinin gerçekleştirilmesi