Gol, ABD mahkemesinden 1 milyar dolarlık kredi için onay aldı, ancak yeni anlaşma tarafları tam olarak memnun etmedi.
 
ABD mahkemesinin onayıyla Çarşamba günü 1 milyar dolarlık yeni kredi almayı başaran Gol, kreditörlerin endişelerini giderdikten sonra bu adımı attı.
 
Yeni kredi, kısa vadeli borçlarının çoğunu oluşturan kiralayanları kapsamayan Brezilya iflas yasasının etkilerinden kaçınmak adına ABD mahkemeleri tarafından onaylandı.
 
Şirket, filosundaki 139 uçağın sahibi konumunda olup, en büyük kiracısı ise 30 uçağı bulunan AerCap'tir.
 
Gol, 25 Ocak 2024'te başlattığı yasal mali yeniden yapılandırma için New York Güney Bölgesi Birleşik Devletler İflas Mahkemesi'nden onay aldı. Bu onay, "İlk Gün" duruşmasında verildi ve Gol'ün normal işleyişini sürdürmesine olanak tanıdı.
 
Mahkeme, Ad Hoc Abra Tahvil Sahipleri Grubu üyeleri ve diğer bazı Abra tahvil sahipleri tarafından taahhüt edilen 950 milyon ABD Doları tutarındaki borcu elinde bulunduran borçlu finansmanına geçici erişimi onayladı. Bu finansmanın 350 milyon dolarlık kısmı, Gol ve Avianca'yı kontrol eden Abra grubu üyeleri tarafından sağlandı.
 
Gol'ün avukatı Justin Cunningham, Manhattan'daki bir duruşmada, yeni kredi için itiraz eden kredi kuruluşlarının 50 milyon dolar daha ödemesi gerektiğini ve bu yeni borç üzerinden faiz alması gerektiğini belirtti. Gol, COVID-19 salgınının seyahat talebine uzun vadeli etkileri olduğunu ve salgın sonrası talebi karşılamak için yeterli Boeing 737 Max tedarik etmekte zorlandığını ifade etti.