DÜNYA
16 Ekim 2020, Cuma, 15:41

Türkiye'nin Doğu Akdeniz hamlelerini bir türlü hazmedemeyen Yunanistan, eline geçen her fırsatta arkasına aldığı ülkelerle bir olup Türkiye'ye karşı provokatif eylemler gerçekleştiriyor. Söz konusu provokatif eylemlere bir yenisi Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias tarafından eklendi. Gelen bilgilere göre Ermenistan'a giden Nikos Dendias, burada bulunan sözde soykırım anıtını ziyaret etti. Dendias'ın Ermenistanlı yetkililerle bir görüşme gerçekleştirileceği öğrenildi.

Her fırsatta Türkiye karşıtı eylemleriyle gündeme gelen Yunanistan, Doğu Akdeniz gerilimi sürerken yeni bir provokatif eyleme başvurdu. Buna göre Ermenistan'daki yetkililerle bir görüşme gerçekleştirmeye hazırlanan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Ermenistan'da bulunan sözde soykırım anıtını ziyaret etti. Nikos Dendias, yetkililerle görüşme gerçekleştirmeden önce sözde soykırım anıtına bir ziyaret gerçekleştirdi.

SÖZDE SOYKIRIM ANITINA ZİYARET

Yunan Bakan Dendias, görüşmelerinden önce beraberidneki heyetle birlikte ilk durak olarak sözde soykırım anıtını belirledi. Anıta bir ziyaret gerçekleştiren Dendias, buraya bir çelenk bırakmasının ardından hatıra defterine de imzasını attıktan sonra Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ve Başbakan Nikol Paşinyan'la görüşmesini gerçekleştirmek üzere sözde anıtı terk etti.