GÜNDEM
16 Eylül 2020, Çarşamba, 13:04

Ankara Keçiören ilçesinde yaşayan 18 günlük evli 22 yaşındaki hemşire Sevginur Aktaş, polis olan eşi Müslüm Aktaş'ın silahından çıkan kurşunla kafasından vuruldu. Aktaş tarafından intihar ettiği öne sürülen hemşirenin yoğun bakımdaki yaşam mücadelesi devam ederken Sevginur Aktaş'ın acı içindeki ailesi, Aktaş'ın silah kullanmayı bilmediğini, bu olayın şüpheli olduğunu öne sürüyor.

13 Eylül Pazar günü Keçiören ilçesinde yaşanan olayda Sevginur ile Müslüm Aktaş çiftinin komşuları, çiftin evinden gelen silah sesinin ardından durumu polise ihbar etti. Çiftin evine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler eve girdiklerinde 22 yaşındaki Sevginur Aktaş'ı silahla başından vurulmuş halde yerde yatarken buldu.

İntihar ettiğini ileri sürdü

Burada eşinin intihar ettiğini iddia eden polis memuru Müslüm Aktaş gözaltına alınırken Sevginur Aktaş, oradaki ilk müdahalenin ardından GATA hastanesi yoğun bakım bölümüne kaldırıldı. Sevginur Aktaş'ın yaşam mücadelesi hala sürüyor.

Tutuklanarak cezaevine gönderildi

Polis memuru Müslüm Aktaş, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Polisin olaya ilişkin soruşturması hala devam ederken Müslüm Aktaş'ın da çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

'BU ADAMLA EVLENME DİYE KIZIMA YALVARDIM'

Sevginur Aktaş'ın acılı babası Neşet Ayçiçek, kızının Müslüm Aktaş ile geçen sene tanıştıklarını, ancak bu izdivacı desteklemediğini ve kızına Aktaş ile evlenmemesi için yalvardığını söyledi.

Acı içindeki baba, "Yüzüğü taktıktan bir süre sonra anlaşamadıklarını öğrendim. Kızımı sürekli tehdit ediyordu. Daha yeni evlendiler, 9 gün tatil yaptılar. Tuttukları evde sadece 4 gün yaşadılar. 4 günde bir insan bir insana bunu nasıl yapar?" diyerek isyan etti.

Komşulardan kritik ifadeler

Neşet Ayçiçek, kızının komşularıyla konuştuğunu, komşulardan birinin, "Yatak odalarımız bitişik. Yarım saat kavga ettiler. Kızın bağırıyordu, 'aç kapıyı gideceğim' diyordu. Silah sesini duyunca hepimiz çıktık ama kızın vurulmuştu." dediğini aktardı.

'KIZIM GİBİ NİCELERİ ÖLDÜ'

Aktaş'ın annesi Ayfer Ayçiçek, "Silahı kızımın ağzına dayamaya çalışınca kızımda kafasını çekmiş o sırada kurşun yüzünden girmiş arkadan çıkmış. Kızım gibi niceleri öldü, yalvarıyorum hakkımı savunun." dedi.