EĞİTİM
12 Eylül 2022, Pazartesi, 16:26

Eğitim dünyasının köklü temsilcisi Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi; ülkemizin sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmasında önemli roller üstlenen bireyler yetiştirmektedir.

İsmini, Anadolu’daki ilk Vakıf Yükseköğretim Kurumu niteliğindeki Karatay Medresesi ile Türkiye’nin en köklü ticaret odalarından biri olan Konya Ticaret Odası’ndan alan KTO Karatay Üniversitesi, Türkiye’nin en donanımlı üniversiteleri arasında yerini alarak ülkemizin sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmasında önemli roller üstlenecek bireyler yetiştirmektedir.
KTO Karatay Üniversitesi; 6 fakülte, 3 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve 1 enstitü ile ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmektedir. 65 ülkeden 600’ü uluslararası olmak üzere; 8.500 öğrencisi, 400 akademisyeni ve 6.000’den fazla mezunu ile dünya standartlarında eğitim vermek için çalışmalarını sürdürmektedir.

En Büyük Kampüs Alanına Sahip 9. Üniversite
Modern ve Selçuklu mimarisinin bir arada yer aldığı Merkez Kampüsü; Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü (KTOTEK) içerisinde yer alan Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu ile Akıllı Teknolojiler Merkezi; Konya Eğribayat’ta yer alan ve pilot adaylarının yetiştiği Hava Parkı ile KTO Karatay Üniversitesi dikkatleri üzerine çekmektedir.
KTO Karatay Üniversitesi bugün, 97.553 m2’si kapalı, 435.076 m2’si açık olmak üzere toplam 532.629 m2 alana sahiptir. Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2021 Değerlendirme Raporuna göre, toplam alan büyüklüğü sıralamasında 77 vakıf üniversitesi arasında 9. sırada yer almaktadır.

KTO Karatay’dan Mezun İstihdamında Büyük Başarı
KTO Karatay Üniversitesi, T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hazırlanan Danışman Bilgi Sistemi (DABİS) verilerine göre mezun istihdam sıralamasında Türkiye’deki 153 üniversite arasında 15. sırada yer almaktadır. KTO Karataylı öğrencilerin %89’u 12 ay içerisinde işe yerleşirken, %13’ü ise daha mezun olmadan işe yerleşmektedir.

Sektörün Talepleri Doğrultusunda Yeni Programlar
KTO Karatay Üniversitesi, Türkiye’nin en köklü ticaret odalarından biri olan ve 25.000’den fazla üyeye sahip Konya Ticaret Odası’nın ve iştiraklerinin gücünü arkasına almaktadır. Teknoloji ve inovasyon alanlarında lider konumda çalışmalarına devam eden üniversite, sektörel talepler doğrultusunda niş bölümler açmaktadır. Pilotaj, Enerji Yönetimi, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik gibi bölümleri bünyesinde barındıran KTO Karatay Üniversitesi, sosyal yapısını da göz önünde bulundurarak nitelikli çalışmalar ortaya koymaktadır. Öğrencilerine sunmuş olduğu geniş burs imkânları ile Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2021 Raporu’na göre, en fazla burs veren üniversiteler arasında 7. sırada yer almaktadır.

Köklerini Göklere Taşıyan Üniversite
2019 yılından itibaren öğrenci kabul eden KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü, havacılık eğitimi konusunda farkını ortaya koymaktadır. 1.200 metre çim pist, 1.500 metre asfalt pist, 1500 metre taksi yolu, uçak bakım hangarı, 5 adet eğitim uçağı (VIPER SD4 NVFR) ve 2 adet planörle (ASK21 GLIDER) Türkiye’nin en modern pilot yetiştirme tesislerinden birine sahiptir. Kendi hava parkında, kendi planör ve uçak filosuyla, Türkiye’nin en deneyimli uçuş ve teknik bakım ekibiyle pilot adayları yetiştiren üniversite, bu konudaki başarılarını birçok ödülle de taçlandırmaya devam etmektedir.
Havacılık sektörünün duayen isimleri, KTO Karataylı Pilotaj öğrencileri ile sık sık bir araya gelerek mesleki deneyimlerini, kariyer yaşamlarını, sektörel tecrübelerini paylaşarak tavsiye ve önerilerde bulunmaktadır. KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü mezunları, 4 yıllık üniversite diplomasına ek olarak Sivil Havacılık Organizasyonu onaylı Ticari Hava Yolu Pilotu lisansına da (ICAO) sahip olmaktadır.