EKONOMİ
02 Mayıs 2024, Perşembe, 16:57

KTSO Başkanı Mustafa Buluntu, KM Uzay Havacılık için ortaklık başvurularının sona erdiğini belirterek, “168 başvuru oldu ve TUSAŞ dâhil olmak üzere 220 milyon dolar sermayeye ulaştık. Haftaya da şirket kurulumunu gerçekleştireceğiz” dedi.

TUSAŞ ve ortaklık başvurularını değerlendiren KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, “TUSAŞ ile birlikte yürüttüğümüz KM Uzay Havacılık A.Ş için 30 Nisan itibariyle müracaat süresi doldu. 168 başvuru oldu ve TUSAŞ dahil olmak üzere 220 milyon doları aşkın sermayeye ulaştık. Bu rakam hedeflediğimizden daha büyük bir rakam. Kahramanmaraş şu an artık bu ortaklık yapısıyla beraber 220 milyon doları aşan bir sermaye ile büyük bir savunma sanayi şirketi kurmaya hazırlanıyor.

İnşallah önümüzdeki hafta da şirket kurulumunu gerçekleştireceğiz” dedi. Bu hamleyle birlikte Kahramanmaraş’ta büyük bir dönüşüm ve değişim gerçekleşeceğine inandıklarını söyleyen Mustafa Buluntu, “Kahramanmaraş bu projeyle beraber yüzyılın dönüşümünü yaşayacak. Bunun haricinde 150’ye yakın firmamızda yan tedarikçi olma noktasında ilerliyor” diye konuştu.

KAYNAK: DÜNYA GAZETESİ