EKONOMİ
25 Kasım 2020, Çarşamba, 15:23

Tamamlandığı zaman Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise 3. barajı olacak olan Yusufeli Barajı projesinde sona gelindi.

Türkiye'nin dev projeleri arasında yer alan Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği tam 250 metreye kadar ulaşıyor. Gelen bilgilere göre, dev projenin tamamlanmasına yalnızca 25 metre kaldı. 250 metrelik gövdenin tamamlanması için kalan 25 metrenin inşası devam ediyor.

275 METREYE KADAR UZANIYOR

Artvin ilinin Yusufeli ilçesindeki Çoruh Nehri üzerinde inşası sürdürülen Yusufeli Barajı tamamlandığı zaman 275 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en yüksek barajı olacak. Öte yandan dünyanın da en büyük üçüncü barajı olarak kayıtlara geçecek olan Yusufeli Barajı'nın gövde yükseldiği tam 250 metre.

GÖVDENİN BİTMESİNE 25 METRE KALDI

Gövdenin tamamlanmasına yalnızca 25 metre kaldı. DSİ 26. Bölge Müdürlüğü'nün koordinesinde gerçekleşen inşaat, gece gündüz demeden ve mevsim koşullarına bakılmadan devam ediyor.

3 milyon 756 bin metreküp seviyesinde beton

Bugünden itibaren baraja dökülen metreküp seviyesi tam 3 milyon 756 bin metreküp olarak aktarıldı. Yusufeli Barajı, 275 metrelik yükseliği ile 100 katlı bir gökdelenle eşdeğer seviyeye çıkacak. Projede üretilecek enerjisin yaklaşık 600 bin vatandaşın enerji ihtiyacını karşılayabilecek seviyede olduğu belirtildi. Dev barajın önümüzdeki yıl bitmesi planlanıyor.