DÜNYA
07 Aralık 2020, Pazartesi, 13:21

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İHA AR-GE Merkezi'ni görüntülerken yakalanan Rus gazetecilerin serbest bırakılacağını umduğunu söyledi.

Geçtiğimiz haftadan bu yana gözaltında bulundurulan 2 Rus gazeteci, İstanbul'daki İHA AR-GE Merkezi'ni izinsiz bir şekilde görüntülerken yakalanmıştı.

Biri muhabir, diğeri kameraman olan Rusya uyruklu iki basın mensubu, bugün adliyeye sevk edilmişti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, yaptığı açıklamada söz konusu basın mensuplarının serbest kalacaklarını umut ettiklerini beyan etti.

PESKOV: GAZETECİLERİMİZİN SERBEST BIRAKILMASINI BEKLİYORUZ

Kremlin Sözcüsü Peskov, İstanbul'da bulunan İHA AR-GE Merkezi'nde izinsiz bir şekilde çekim yaptıkları esnada yakalanan iki Rus gazeteciyle ilgili olarak kendisine yöneltilen soru karşısında, Rus diplomatların Türkiye tarafı ile temas içinde olduklarını belirtti. 

Olayın diyalog yoluyla çözülebileceğini vurgulayan Peskov, "Gazetecilerimizin en kısa zamanda serbest bırakılacağını bekliyor ve umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

AR-GE MERKEZİ'Nİ FOTOĞRAFLARKEN YAKALANMIŞLARDI

İnsansız Hava Aracı (İHA) AR-GE Merkezi'nin fotoğraflarını izinsiz bir şekilde çektikleri tespit edilen Rus haber kanalı NTV'ye bağlı olarak çalışan Rus uyruklu muhabir Aleksey Petrushko ile kameraman olan Ivan Malyshkin adlı şüpheliyle birlikte A.Ç.K. adlı bir Türk şüpheli de gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin bugün İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildikleri belirtildi.