GÜNDEM
28 Ekim 2020, Çarşamba, 12:03

Türkiye'nin terörle olan mücadelesi başarıyla devam ediyor. Terörle mücadele doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonlardaki başarıya bir yenisi daha eklendi. Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından terör örgütlerinin faaliyetlerinin ortaya çıkarılması için yapılan deşifre çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Açıklamanın devamında Hakkari Yüksekova'da 4 teröristin varlığı dünyadan temizlendi.

Terörle mücadele kapsamındaki operasyonlardan bir yenisi Hakkari Yüksekova'da gerçekleştirildi. Hakkari Valiliği, konuya ilişkin açıklamasında 4 teröristin daha Yıldırım-2 Cilo Şehit Polis Memuru Hasan Yılmaz Operasyonu kapsamında etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Teröstlerin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Valilik ayrıca, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin ortaya çıkarılması için İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin durmaksızın çalıştığını vurguladı.

4 TERÖRİST DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

Valilik açıklamasında, geçtiğimiz gün (27 Ekim 2020) Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Alandüz bölgesindeki operasyon kapsamında, terör örgütü mensubu olduğu anlaşılan 4 teröristin, hava destekli operasyon kapsamında silahları ile birlikte etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bölgedeki operasyonların son sürat devam ettiği belirtildi.