DÜNYA
21 Kasım 2020, Cumartesi, 12:17

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Türk-Rus ortak merkezin konumu ve görevleri konusundaki anlaşmanın tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu tarafından yapılan açıklamada, Karabağ bölgesinde Türkiye ve Rusya ortaklığında kurulacak olan merkezin konumu ve görevleri konusundaki anlaşmada neredeyse sona gelindi. Ayrıca, Dağlık Karabağ bölgesine görev yapmak üzere giden Rus askerlerin sevkiyatının da tamamlandığı belirtildi.

23 BÖLGEDE GÖZLEM NOKTASI KURULDU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir toplantı gerçekleştiren, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu; Karabağ bölgesindeki gidişata ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Güvenliğin tesis edilmesi amacıyla Dağlık Karabağ bölgesine gönderilen askerlerin bölgedeki görev yerlerinde konuşlandırılması işlemlerinin tamamlandığını ifade eden Şoygu, Dağlık Karabağ'da; Ermenistan ve Azerbaycan arasında gerçekleşen çatışmaları sona erdiren 10 Kasım 2020 tarihli anlaşmanın yürürlüğe girmesinden bu yana Rusya'dan kalkan 250 uçak seferiyle bölgeye teçhizat ve asker gönderdiği belirtildi.

Askerler görev yerlerine konuşlandırıldı

Şoygu'nun açıklamalarına göre tam 1960 asker ve 552 araç ve teçhizat, belirlenen noktalara kurulan gözlem noktalarına ulaştırıldı. Karabağ'da 23 bölgeye gözlem noktası kurulmuştu.

Türk-Rus anlaşması tamamlanmak üzere

Ateşkesin izlenmesi adına Türk-Rus ortak gözlem noktalarının kurulmasıyla ilgili olarak iki ülke arasındaki anlaşmada sona gelindiğini vurgulayan Şoygu, ortak merkezin konumu ve görevleri ile alakalı olan anlaşmanın olumlu yönde olacağını bildirdi.