YEREL HABERLER
09 Nisan 2023, Pazar, 11:24

Şile Belediyesi 2023 Nisan ayı ilk oturum gündem maddelerinden olan 2022 yılında hayata geçirilen çalışmalara dair ‘2022 Faaliyet Raporu’ kitapçığı meclis üyelerine dağıtıldı ve ikinci oturumda görüşülmek üzere oy birliğiyle kabul edildi.

6/4/2023 Perşembe günü gerçekleşen ikinci oturumda diğer gündem maddeleri oylandıktan sonra Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Faaliyet raporunun görüşülmesi için Meclis Başkan Vekili Ak Partili Meclis Üyesi Kaya Kocaman’a faaliyet raporunun görüşülmesi için koltuğu devir etti.

Kaya Kocaman Meclis üyelerine faaliyet raporu olarak dağıtılan kitapçığın okunduğu görüşüyle raporu oylamaya sundu.  Sadece İYİ Parti Meclis Üyesi Hüseyin Özgür ret oyu kullandı ve böylelikle Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Ak Parti ve MHP Meclis üyelerinin kabul oylarıyla “2022 Faaliyet Raporu” oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis Başkan Vekili Kocaman; 2022 Faaliyet Raporu Hakkında görüş bildirmek isteyen var mı sorusuna ilk defa herhangi bir yorum yapılmaması Şile Belediyesi Meclis kararlarına ve tarihine bir ilk olarak geçti olarak yorumlandı.

İYİ PARTİ 4 MECLİS ÜYESİ YERİNE 1 MECLİS ÜYESİYLE OTURUMA KATILDI

2022 Yılı Faaliyet raporu görüşmelerinde Ak Parti, MHP ve İYİ Parti Meclis üyelerinden oluşan Şile Belediyesi Meclisinde ilk defa hızla gerçekleşen faaliyet raporu oylaması, geçmiş yönetimler dönemlerinde özellikle faaliyet raporlarının okunması süreçlerinde muhalefet partisi görevi yapan dönemin meclis üyelerinin o tarihlerdeki faaliyet raporları hakkında görüş bildirdikleri bilinmekte ve zaman zaman uzun tartışmaların yer aldığı meclis kayıtlarında olduğu hafızalarda, arşivlerde yer aldığı bilinmekte.

Kamuoyunda İYİ Parti 4 Meclis üyesiyle Şile Belediyesi meclisinde temsil edilirken önemli gündem maddesi olan 2022 yılı Faaliyet raporunun oylanacağı oturuma neden 3 Meclis üyesi katılmaması kafalarda soru işareti oluştururken, Faaliyet raporunda “HER ŞEY ÇOK GÜZEL” oldu da o yüzden mi herhangi bir yorum yapmamak üzere oturuma katılmadılar olarak yorumlanıyor.