GÜNDEM
10 Eylül 2020, Perşembe, 10:30

Baykar Savunma Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Akıncı TİHA'nın tasarım onayının alındığını duyurdu.

Türkiye'nin ilk milli S/İHA Sistemi Bayraktar TB2'nin mimarı olan Selçuk Bayraktar, "AKINCI, Kritik Tasarım Gözden Geçirme Toplantısı'nda Kritik Tasarım onayını aldı. Artık göreve bir adım daha yakın...Semalarımızda Hür ve Özgür!" ifadeleriyle sosyal medya platformu Twitter'daki resmi hesabından heyecanlandıran bir gönderi yayınladı.

YERLİ VE MİLLİ AKINCI TİHA, YÜK HAFİFLETMEYE GELİYOR

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Bayraktar, Akıncı TİHA'nın, savaş uçaklarının yükünü alacak şekilde tasarlandığını duyurdu. Akıncı TİHA, faydalı yük operatörünün insan gözüyle dahi tespit edemediği kara hedeflerini tespit edebilecek.

AKINCI TİHA ÖZELLİKLERİ

Taarruzi İnsansız Hava Aracı sistemi olarak bilinen Akıncı TİHA 40 bin feet irtifaya kadar yükselebiliyor, 24 saat uçuş gerçekleştirebiliyor. Akıncı aynı zamanda 5,5 ton kalkış ağırlığına ve 1.350 kg faydalı yük taşıma kapasitesine sahip.

Akıncı TİHA'nın 2x220 HP, 2x450 HP ve 2x750 HP güce sahip üç farklı motor opsiyonu var. 

Ayrıca içerisinde barındırdığı elektronik destek podu, uydu haberleşme sistemleri, hava-hava radarları, engel tespit radarı, sentetik açıklıklı radar gibi çok daha gelişmiş faydalı yüklerle birlikte uçarak Türkiye'deki diğer savaş uçaklarının yükünü azaltmak üzere geliyor.