GÜNDEM
15 Ekim 2020, Perşembe, 11:24

Son günlerde ortaya çıkan yangın haberleri ile Türkiye'nin ciğerleri yanmıştı. Yeni bir yangın haberi bu kez Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesindeki Akçakale yolu üzerinde bulunan boş bir tarlada meydana gelse de bu yangının şüpheli olduğu ortadaydı. Yangın, ekiplerin uzun süren çalışmaları neticesinde söndürüldü. Çalışmaların uzun sürmesi de akıllara ayrı bir kurt düşürdü. İşte Şanlıurfa yangınıyla ilgili detaylar...

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesindeki Akçakale yolu üzerinde bulunan boş bir tarlada yangın çıktı. Tarladan yükselen dumanı ve alevleri gören vatandaşlar durumu derhal itfaiye ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekipleri olay yerine sevk edilse de garip bir şekilde ortaya çıkan yangının çok uzun süren çalışmalar sonucunda söndürülmüş olması da akıllarda soru işareti bıraktı.

ÖNCE VATANDAŞLAR MÜDAHALE ETTİ

Alevleri gören vatandaşlar duruma müdahale etmek istedi. Ancak alevleri bir türlü söndürmeyi başaramayınca durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, daha önce hiç karşılaşmadıkları bir manzarayla karşılaştı. Yangının arsadaki bir çukurdan yükseldiğini gören ekipler tazyikli su kullanarak müdahale etse de yangın bir türlü sönmedi.

Yangının sebebi henüz belirlenemedi

Ekiplerin uzun uğraşları sonucunda ancak söndürülebilen yangının kaynağı olabilecek herhangi bir doğalgaz boru hattına rastlanmadı. Esrarengiz bir şekilde başlayan yangının metan gazı kaynaklı olabileceğinden şüpheleniliyor.