YEREL HABERLER
17 Eylül 2020, Perşembe, 19:17

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde, Birecik Barajı Gölü'nde gezisi için 26 yolcu taşıyan tekne su almaya başladı. Tur teknesi içindeki yolculardan bir kısmı göle atladı, diğerleri de gelen teknelere aktarıldı. Yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Fırat Nehri üzerindeki Birecik Baraj Gölü'nde geziye çıkan tur teknesi, gezi sırasında su almaya başladı. Yolcuyla dolu olan teknede bir panik havası yaşandı. Teknede bulunan 26 yolcu, tedbir amaçlı can yeleği giydi. 

Başka teknelere tahliye edildiler

Yolcular, tekne su almaya devam ederken bölgeye gelen diğer teknelere geçiş yaptılar. Teknenin büyük bir kısmı suya battığında bası yolcular panik içinde suya atladı. Suya atlayan yolcular diğer teknelerden sarkıtılan ip yordamıyla teknelere çekilerek kurtarıldı.

 

Yolcuların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi

Teknenin battığı anlar, olay esnasında çevrede bulunan vatandaşların cep telefonu kameralarıyla kayıt altına alınırken öte yandan, teknede bulunan 26 yolcunun da hayati bir tehlikesinin söz konusu olmadığı, batan tekneden hasar almadan kurtarıldıkları öğrenildi.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.