YEREL HABERLER
19 Aralık 2020, Cumartesi, 15:47

CHP'li eski Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınırken, "En namuslu müteahhitim ben. Rüşvet almadım." dedi.

Bugün Adana'da gerçekleştirilen rüşvet soruşturması çerçevesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar gözaltına alındı. Ekipler tarafından sağlık kontrolü işlemleri için Adana Adli Tıp Kurumu'na getirilen Aydar, orada bulunan basın mensuplarına seslenerek rüşvet almadığını, asla almayacağını ve kendisinin en namuslu müteahhit olduğunu savundu.

AYDAR: KİMSE BANA RÜŞVET VEREMEZ, ALMAM

Düzenlenen operasyon kapsamında toplamda 21 zanlı gözaltına alındı. Bu zanlıların arasında eski Başkan Kadir Aydar da yer alıyordu. Aydar, rüşvet soruşturması çerçevesinde görevden uzaklaştırılmıştı.

Adli Tıp birimindeki Sağlık kontrolü işlemleri için ekiplerin refakati ile binaya götürülen Aydar, bağırarak rüşvet almadığını söyledi. Aydar, kimsenin kendisine rüşvet veremeyeceğini belirterek, rüşvet almadığını ve almayacağını dile getirdi.

Rüşvet almadım diye bağıran Aydar, "Kimse bana rüşvet veremez. Ben rüşvet almadım, asla almam. En namuslu müteahhit benim." ifadelerini kullandı.

OLAYIN PERDE ARKASINDA NELER YAŞANDI?

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü rüşvet soruşturması çerçevesinde, 23 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Söz konusu şüphelilerin arasında CHP'li eski Başkan Kadir Aydar da yer alıyordu. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde düzenlenen operasyon kapsamında, 23 adrese eş zamanlı olarak baskın yaptı. Bu doğrultuda 21 kişi gözaltına alındı