DÜNYA
08 Ocak 2021, Cuma, 22:29

Amerika'dan şoke eden son dakika haberi! Başkanlık seçimlerinin ardından bir türlü tansiyonun düşmediği ABD Birleşik Devletleri'nde son olarak Washington'da Temsilciler Meclisi binasının basılması dünyada bomba etksi yaratmıştı. Bu defa Amerika Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Amerika Genelkurmay Başkanı Mark Milley ile Donald Trump'ın nükleer bir saldırı düzenlemesini engelemeye yönelik görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. İşte bu şaşkına çeviren son dakika haberinin detayları Cafe Siyaset ha

ABD Birleşik Devletleri adeta bir kaosa teslim olmuş durumda. Gelen son dakika bilgileri durumun hala endişe verici olduğunu aktarıyor. Amerika'da Başkan Donald Trump destekçilerinin Kongre Binası baskını ile başlayan siyasi kriz devam ediyor. Daha önce Trump'ın anayasanın 25. Maddesine göre görevden alınmasını isteyen Amerika Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, bu defa da Trump'ın nükleer saldırı düzenlemesini engellemeye yönelik tedbirleri konuşmak için Amerika Genelkurmay Başkanı Mark Milley ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Pelosi söz konusu görüşmeye dair olarak,

"Başkan Trump'ın askeri düşmanlık başlatması ya da nükleer saldırı emri vermesini önlemeye yönelik önlemleri tartışmak için Milley ile konuştum" dedi. Pelosi, "Durum daha tehlikeli olamazdı. ABDn halkını, Trump'ın ülkemize ve demokrasimize yönelik dengesiz saldırılarından korumak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız"

diye konuştu.

HAREKETE GEÇİLMEZSE...

Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Kabine'ye, göreve uygun olmadığı gerekçesi ile Trump'ı görevden almaya çağrısını tekrarlayan Pelosi, harekete geçilmezse Kongre'nin yeni görevden alma maddeleri üzerinden ilerleyeceğini söyledi.