EKONOMİ
25 Kasım 2020, Çarşamba, 08:06

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, darda kalan esnaflara kira ve faturalarını ödeyebilmeleri için hibe desteği sağlanacağını belirtti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, darda kalan esnaf vatandaşlara kira ve faturalarını ödeyebilmeleri için hibe desteği sağlanacağını duyurdu. Esnafa kira ve faturalarını ödeyebilmeleri için hibe desteği verileceğini ifade eden Bakan Pekcan, esnafların elektrik doğalgaz, kira ve su faturaları gibi faturaları ödemeleri için belirlenen miktarda hibe desteği alacağını duyurdu Bakan Pekcan ayrıca, sosyal sorumluluk proje desteklerinin de verileceğini belirterek bu bağlamda global firmalarla görüşme yaptıklarını açıkladı.

HİBE YARDIMI SAĞLANACAK

Esnafların kira ve faturalarını ödemeleri karşılığında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile olan hibe ödeme yardımı görüşmelerinin devam ettiğini ifade eden Ticaret Bakanı Pekcan, kredi alanında da müjdeli haberler verdi.

Bakan Pekcan'ın verdiği son dakika haberine göre, bakanlık tarafından esnafın kullanması sağlanan faiz indirimli kredilerin ertelenmesi sebebiyle 1 Ocak-31 Ekim tarihlerinde Halkbank'a olan gelir kaybının 2.6 milyar olarak bildirildi. Pekcan, "Borsa mevduatlarının bankaya yatırılması ile oluşturulan kaynak, düşük faiz ile kredi imkanı sağlayarak tam 50 bin firmaya 2.6 milyar TL Nefes Kredisi kullandırdı." dedi.